Laat mensen met dementie zo lang mogelijk genieten van wat ze graag doen

Laat mensen met dementie zo lang mogelijk genieten van wat ze graag doen

Dat mensen met dementie en hun naasten in de stad of het dorp waar ze wonen overal op begrip kunnen rekenen zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, maar dat is het helaas (nog) niet. Zowel voor mensen met dementie die thuis wonen, als zij die in een woonzorgcentrum wonen, is sociaal actief kunnen blijven een recht.

De ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’ lanceerde daarom eind vorig jaar een ‘sportmanifest’ met een duidelijke boodschap: laat mensen met dementie en hun naasten zolang mogelijk genieten van wat ze graag doen. Ze schreven er een tijdje geleden een artikel over voor het tijdschrift ‘Actueel’ van de Vlaamse Ouderenraad. Je kan het via deze link raadplegen (zie p.16 en 17).

Op vrijdag 28 mei vergaderde de werkgroep opnieuw digitaal om verder na te denken over nieuwe initiatieven voor de komende maanden. Op basis van de vele ideeën en het enthousiasme belooft het alvast een boeiend najaar te worden!

De 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie' is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen.